HABER ARA >>>     >>> 2011 de NELER OLDU SON 30 HABER

Tekirdağ Tarihi Sizi Affetmeyecek

 Tekirdağı´n verimli tarım arazilerinin betonlaşmasına yeniden izin veren, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile Tarımsal Hizmetler D

corlu 25.10.2014 06:48:37    (3553) Okunma

Tekirdağı´n verimli tarım arazilerinin betonlaşmasına yeniden izin veren, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Arslan´ı tarih affetmeyecek.
Özel Yönetmelik Çıkartılmıştı
Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya´nın teklifi İlgili Bakanlığın onayı ile ‘’Tekirdağ genelinde tarım arazilerinde 200 m2 üzerinde tarımsal amaçlı da olsa depolama mekanları yapılamaz’’ özel yönetmeliği çıkartılmıştı.
Büyükşehir İptal Etti.
30 Mart 2014 seçimleri sonrasında Büyükşehir yetkisine geçen bu özel yönetmelik, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından iptal edildi.
Kaçak fabrikaların Önü Açıldı.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin elinin tersi ile ittiği yönetmelik sonrasında, bundan sonra "tarımsal depolama tesisi yapacağım" diyen uyanıklar, isterlerse istedikleri yerde 5000 m2 kapalı depo yapacaklar. Bir bayram tatili sonrasında bakmışınız o tarım deposuna baca takılmış dumanlar tütüyor. Yeni fabrikanız hayırlı olsun.
Kadir Başkan´a Sitem
Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya geleneksel basın buluşmaları toplantısında yaptığı açıklamada, Büyükşehir belediyesinin iptal kararını anlayamadığını kaydederek "Bir şehrin kaderini içinde yaşayan insanlar çizer" demişti.
Kadir Abi Zor Durumda Kaldı
Kurban Bayramı öncesinde basın toplantısı düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, basın mensuplarının "Bu kararı neden aldınız yada size bu kararı kim aldırttı." sorularına cevap vermekte zorlanmış, bu karardan geri adım atma sinyali vermişti.
Kararı Kim Aldırmış Belli Oldu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak´ın ne kadar mülayim ve iyi niyetli bir insan olduğunu bilmeyen yoktur. Başkanın bu kararı almasında onu kimin telkin ettiği belli oldu.
Çorlu’da bir dizi ziyaretlerde bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Arslan konu hakkında gazetemiz sorularını cevapladı.
Bu Uygulama Bile Sanayicileri Tatmin Etmedi
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “bu konuda geri adım atmamız söz konusu değil, bu uygulama bile bazı sanayicileri tatmin etmedi. Benim büyükşehir başkanı olduğum dönemde asla, tarım deposu için alınmış ruhsatlar sanayiy e çevrilmez, garanti benim, gelen bazı itirazlar var, gelen itirazları, imar komisyonumuz ve Büyükşehir Meclisimiz çalışma içinde olacak Kasım meclisimizi gözleyin” derken;
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Arslan “5403 toprak koruma arazi kullanma yasasına göre tarımsal işletmelerin kendi ihtiyaçlarını karşılayacak ölçekte tarımsal yapılara tarımsal amaçlı depolara kanun zaten izin veriyor bunun belli bir oranda yapılmasına zaten bir sakınca yok” dedi.
Ben Bilmem
Vali mi yanlış biliyor sorusuna cevap veren Hacı Arslan “onu bilemem, vali bey hangi maksatla söyledi, nasıl yorumlandı, onu da bilemiyorum” dedi.
Tarih Seni Hiç Affetmeyek Hacı Arslan
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Arslan "o konu yasa içinde var, bütün yapılanmalar tarım arazileri üzerinde oluyor ve izinlendirmeye tabidir, 5403 sayılı yasa hangi arazilerin tarım dışına çıkartılacağının ilgili gerekçelerini ortaya koymuş, bu kurallara uyulduğu sürece ilgili kurumlardan müsade alınır, uygunsa izin verilir, bu ülkede çivi çakılmayacak diye bir şey yok bunun 200 m2 diye bir sınırlama yok” dedi.
Vali Bey Yasaları Daha İyi Bilir..
Tekirdağ valisinin kanunları daha iyi bileceğini kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Arslan “Tarımsal işletmeler gerektiği ölçülerde yapılaşmaya zaten kanun izin veriyor, vali bey ile bir görüşmem olmadı, Vali beyde bu ülkenin idarecisi, yasayı benden daha iyi bilir, bunda neyi arıyorsunuz, gayet net söylüyorum” dedi.

5403 sayılı kanunun 2. maddesi K fıkrası Tarımsal amaçlı yapıları şöyle tarif ediyor. Toprak koruma ve sulamaya yönelik altyapı tesisleri, entegre nitelikte olmayan hayvancılık ve su ürünleri üretim ve muhafaza tesisleri ile zorunlu olarak tesis edilmesi gerekli olan müştemilatı, mandıra, üreticinin bitkisel üretime bağlı olarak elde ettiği ürünü için ihtiyaç duyacağı yeterli boyut ve hacimde depolar, un değirmeni, tarım alet ve makinelerinin muhafazasında kullanılan sundurma ve çiftlik atölyeleri, seralar, tarımsal işletmede üretilen ürünün özelliği itibarıyla hasattan sonra iki saat içinde işlenmediği takdirde ürünün kalite ve besin değeri kaybolması söz konusu ise bu ürünlerin işlenmesi için kurulan tesisler ile Bakanlık tarafından tarımsal amaçlı olduğu kabul edilen entegre nitelikte olmayan diğer tesisleri, Haber videosu izle

corlu 25.10.2014    (3553) Okunma
BU HABERE YAPILAN YORUMLAR                 YORUM EKLE
lütfen bu video kaydını iyi izleyin ve dinleyin. kadir albayrak diyorki, bu uygulama bile bazı sanayicileri memnun eymedi, sonra benim zamanımda izin verilecek bu tarımsal amaçlı depolar tarım dışı kullanılmayacak dedi. peki o zaman sanayicilere ne oluyor.?
 Rumuz:  çorlulu  Ã„°P:88.233.239.101  Zaman:25.10.2014 12:55:15

Çorlu Gündemi

  Çorlu Asayiş Sorunlarında Düzelme Var
  Sahne Davası Duruşması Yapıldı.
  Çorlu da Arsa Satın Alacaklar DİKKAT
  Hisseli Arsa Satışına Dikkat
  Kızılay Kan Stokları Azalıyor mu?
  Çorluyu Sevmek Zafer Günlerinde Anmak Değildir

Son Haberler

  TÜRSAB Trakyadan KOSOVA Ziyareti 07.03
  İYİ Parti den Basına Destek Çağrısı 20.02
  Ergünkent İnşaat’tan Açıklama 28.01
  TGF Genel Başkanına Kınama 23.01
  Başarılı Gazeteciler Ödüllendirildi 16.01
  Bursluluk Sınavına Rekor Katılım 16.01
  Nisan Ayında 41 Yaşındayız 16.01
  Reyap Olarak Her Geçen Gün Büyüyoruz 16.01
  1. Hamsi Festivali Coşkusu 16.01
  Ali Darıcı nın Ankara Çıkartması 27.12
  Ali Darıcının Ziyaretleri Ses Getirdi. 26.12
  TED KOlejinden Geleceğe Nefes Katan Proje 23.12
  Vekil Mustafa Yel Müjdeyi Verdi 23.12
  İkinci Kez Çorlunun Gururu Oldu 23.12
  Meydanlar Işık ve Figürlerle Süslendi 23.12

İnternet Sınırsız Paylaşım ve Bilgi Kaynağıdır. Sitemizdeki Her Türlü Bilgi ve Resim Paylaşıma Acıktır. Kaynak Belirtilmesi Ahlaki Değerdir.Site Haritası