HABER ARA >>>    >>> 2011 de NELER OLDU SON 30 HABER

 Çiftçi Bayramı Çorluda Kutlandı

  Tarih 14.05.2009    (1955) Okunma

Tüm Dünya ve Ülkemizde olduğu gibi, Trakya’da Tarımın kalbinin attığı yer olarak bilinen Çorlu’da da kutlamalar ZİRAAT ODASI öncülüğünde gerçekleştirildi.
Çorlu Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törende hazırlanan çelenk anıta konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.
Törenlere Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, CHP İlçe Başkanı Av. Emre Köprülü, AKP İlçe Başkanı Mehmet Gönül, Tekirdağ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Halim Orta,Ziraat Odası yönetim kurulu üyeleri (Ziraat odası Çorlu Başkanı Saffet Ablaş Ankara’daki törenlerde olduğu için katılamadı), köylerden gelen muhtarlar, çiftçiler katılım gösterirken, üye sayısı Beş bin olan Çorlu Ziraat Odası üyeleri’nin bu törenlere yeterli ilgiyi göstermediği gözlendi.
İlk konuşmayı Çorlu Ziraat Odası Meclis Başkanı Ahmet Yörük yaptı. Yörük, “Değerli konuklar biliyorsunuz ki biz Trakya olarak, çiftçiler olarak ,yetiştirmekten ve üretmekten korkmuyoruz. Ama ürettiğimiz ürünlerin pazarlamasında beceriksiz oluyoruz. Bunu başarmak için el ele verip organize olmamız lazımdır” dedi. Ardından Tekirdağ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Orta, “Bu gün burada Dünya çiftçiler gününü kutlamak için toplanmış bulunuyoruz. Dünya çiftçileri bu günü 1984 yılından beri gerçekleştirirken, ülkemizde de kutlanmaya başladı. Tarım topraklarına ve tarım için gerekli olan su kaynaklarına sahip çıkmalıyız. Ekimler yapılırken çok dikkat edilmelidir. . Ziraat odaları çiftçinin tüm sorunların sahip çıkmalıdır. .

Çünkü kırsal kesimdeki çiftçimizin çektiği sıkıntıları hepimiz çok iyi biliyoruz. Çiftçinin sorunlarına Trakya Birlik-Tarım Kredi kooperatifleri sahip çıkmalıdır. Çiftçinin ürettiği ürünleri bu kooperatifler değerlendirsin. Mesela Trakya Birlik Çiftçinin Sütünü değer fiyatla alabilir. Buğdayını değerlendirip Un yapmak için Tarım kredi kooperatifleri Un fabrikaları kurabilir. Çünkü Çiftçi ürettiği ürünleri değerinden satamıyor.O da tarımı olumsuz etkiliyor. Trakya Birlik destek verirse, “TRAKYA TARIM ÜNİVERSİTESİ” kurulabilir. Türkiye’de ekilebilir tarım topraklarının 20’si Trakya’da bulunuyor. Ne yazık’ki Trakya’da tarım toprakları el değiştiriyor.Toprağa-Suya Sahip çıkın. Bunlara sahip çıkılmazsa Hürriyet ve Zürriyet’te korunamaz.Bol bereketli hasad dilerim” dedi.
“ÇİFTÇİNİN ÜRETTİKLERİ DEĞERİYLE ALINMIYOR”
Çorlu Ziraat Odasından İlhan Sevgi,” Üzülüyorum. Çiftçinin ürettiği ürünler değerinden alınmıyor. Süt köylerde 45 ile 50 Ykr ama paketlenmiş sütün 220 gramı-500 gramı ve Kilosu paketlenmiş marketlerde kaça satılıyor ?Bizler topraklarımıza sahip çıkacağız.Ürünlerimizin değer bulması için çalışma yapmak zorundayız.” dedi. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, “25 yıldır siyasetin içindeyim. Çiftçimizin sıkıntılarını biliyorum.Toprağı yeniden yaratmak imkansızdır. Ama sanayi yi yeniden yaratabilirsiniz. O nedenle ekilebilir-dikilebilir tarım arazilerine sahip çıkılması şarttır. Ben çiftçilerin sorunlarına sahip çıkmak için hazırım. Çünkü Çorlu ve bölgesi tarımın en iyi şekilde yapıldığı bölgedir. O nedenle sorunlar aşılmalıdır” dedi. Çorlu Mehmetçik İlköğretim okulunun folklorcu öğrencileri ÜSKÜP YÖRESİ oyunlarını sergilerken, törene katılanlarca alkışlandı. Atatürk anıtındaki törenden sonra topluca kortej halinde, önde çiftçiler ve törene katılanlar arkada traktörler olduğu halde ziraat odası binasına kadar yüründü. Burada Ziraat Odası Kokteyl düzenledi.
Erdal ÖZCAN Devrim Gazetesi

BU HABERE YORUMLAR
YORUM YAPILMAMIŞ   SESSİZ KALMA YORUM YAP

İnternet Sınırsız Paylaşım ve Bilgi Kaynağıdır. Sitemizdeki Her Türlü Bilgi ve Resim Paylaşıma Acıktır. Kaynak Belirtilmesi Ahlaki Değerdir.

Sitemiz corluda.com İnternet yayıncıları Derneği      Üyesi ve Çorlu temsilcisidir                    Site Haritası