HABER ARA >>>     >>> 2011 de NELER OLDU SON 30 HABER

Onlar Gelemiyorsa Biz Onlara Gideriz

 orlu Toplum Sal Merkezi personelince, ev hanmlarna meme kanseri bilinlendirme eitimi verildi. meme kanseri bilinlendirme ay etkinlikleri ve

corlu 17.10.2014 13:27:00    (1935) Okunma

orlu Toplum Sal Merkezi personelince, ev hanmlarna meme kanseri bilinlendirme eitimi verildi. meme kanseri bilinlendirme ay etkinlikleri ve 1-7 Ekim Emzirme Haftas etkinlikleri erevesinde orlu Hdraa ve Cemaliye Mahalleleri sakinleri ile eitim toplants yapld. orlu Kaymakamlnn Cemaliye mahallesinde bulunan SODAM (Sosyal Dayanma Merkezi)da verilen eitime 50 civarnda kadn katld.
Onlar Gelemiyorsa Biz Onlara Gideriz
Eitim almak iin evlerinden kmakta zorluk yaayan ev hanmlar iin onlar gelmiyor sa biz onlara gideriz diyen orlu le Salk Mdr Dr. Nurcihan Bakent, mahalledeki ev hanmlarn toplayarak eitim verdi.
Meme Kanseri En Sk Grlen Kanser Tr
Meme kanseri tm dnyada kadnlarda cilt kanserlerinden sonra en sk grlen kanser trdr. Bu nedenle 2004 ylndan beri Ekim ay boyunca Meme Kanseri Bilinlendirme Etkinlikleri yaplmaktadr. Cinsiyet (kadn olmak), yalanma, aile hikayesi, etnik kken (beyaz rk), erken yata adet grmeye balamak, ge menopoz, obezite, sigara, alkol, hareketsiz yaam tarz gibi risk faktrlerinin varl grlme ihtimalini arttrmaktadr. Memede kitle, meme boyutlar arasndaki farkllk, asimetri, meme cildinde olan deiiklikler, meme bandaki deiiklikler, emzirme dnemi dnda meme bandan sv gelmesi(kanl, sulu, stl veya sar renkte) gibi belirtileri olan meme kanserinin erken tans cerrahi tedavinin baar ansn arttrmakta ve hastann mrn uzatmaktadr.
Nasl tespit Edilir
Meme kanserinin erken tansna ynelik ulusal kanser tarama program; 20-39 ya aralnda her ay kendi kendine meme muayenesi (KKMM) ve iki ylda bir hekim tarafndan yaplan klinik meme muayenesi, 40-49 ya aralnda her ay KKMM ylda bir hekim tarafndan klinik meme muayenesi ve aile hikayesi olan 40-49 ya aras kiilerde 2 ylda bir mamografi ile tarama, 50-69 ya aralnda ise her ay KKMM, ylda bir klinik meme muayenesi ve 2 ylda bir mamografi eklinde uygulanmaktadr.
Anne St ve Emzirme
Emzirme ve anne st bebein ve annenin sal asndan birok faydaya sahiptir. Emziren annelerin meme, rahim ve yumurtalk kanserine yakalanma riskinin hi emzirmemi olan annelere gre daha dk olduu bilinmektedir. Anne st ile beslenme; bebeklerin obezite, eker, ishal, idrar yolu enfeksiyonu, solunum yolu enfeksiyonu ve alerjik hastalklar gibi hastalklarn grlme skln azaltmaktadr. Anne st doumdan sonra ilk yarm saat ierisinde balanmal ve bebein ilk 6 ay boyunca sadece anne st ile beslenmesi gerekmektedir. Emzirmenin en az 2 yaa kadar devamll salanmaldr. Emzirme aralklarn saat ile ayarlanmamal, bebein her istediinde verilmelidir. ki emzirme aral 3 saatten fazla olmamaldr. Gece emzirme, st retiminin devam ve dolaysyla bebein sal asndan ok nemlidir.
SODAMda yaplan bu etkinlikte orlu le Salk Mdr/Toplum Sal Merkezi Sorumlu Tabibi Nurcihan BAKENT tarafndan Meme kanserinin nemi ve Kendi Kendine Meme Muayenesi eitimi, Ebe Sevgi Badem Dayan tarafndan ise Anne stnn nemi konularnda eitim verildi.

corlu 17.10.2014    (1935) Okunma
BU HABERE YORUMLAR
YORUM YAPILMAMIŞ   SESSÄ°Z KALMA YORUM YAP

Çorlu Gündemi

  orlu Asayi Sorunlarnda Dzelme Var
  Sahne Davas Durumas Yapld.
  orlu da Arsa Satn Alacaklar DKKAT
  Hisseli Arsa Satna Dikkat
  Kzlay Kan Stoklar Azalyor mu?
  orluyu Sevmek Zafer Gnlerinde Anmak Deildir

Son Haberler

  TRSAB Trakyadan KOSOVA Ziyareti 07.03
  Y Parti den Basna Destek ars 20.02
  Ergnkent naattan Aklama 28.01
  TGF Genel Bakanna Knama 23.01
  Baarl Gazeteciler dllendirildi 16.01
  Bursluluk Snavna Rekor Katlm 16.01
  Nisan Aynda 41 Yandayz 16.01
  Reyap Olarak Her Geen Gn Byyoruz 16.01
  1. Hamsi Festivali Cokusu 16.01
  Ali Darc nn Ankara kartmas 27.12
  Ali Darcnn Ziyaretleri Ses Getirdi. 26.12
  TED KOlejinden Gelecee Nefes Katan Proje 23.12
  Vekil Mustafa Yel Mjdeyi Verdi 23.12
  kinci Kez orlunun Gururu Oldu 23.12
  Meydanlar Ik ve Figrlerle Sslendi 23.12

İnternet Sınırsız Paylaşım ve Bilgi Kaynağıdır. Sitemizdeki Her Türlü Bilgi ve Resim Paylaşıma Acıktır. Kaynak Belirtilmesi Ahlaki Değerdir.Site Haritası